Domki letniskowe z drewna
Architektura wnetrz dla opornych…

Ze swiata architektury – H + Bredgatan Zwycięzca konkursu WAN Awards 2012 Urban Regeneration / Erik Giudice Architects

Posted in Uncategorized  by admin
November 1st, 2018

Dzięki uprzejmości Erik Giudice Architekci Erik Giudice Architekci zostali niedawno ogłoszeni zwycięzcą nagrody H + Bredgatan w konkursie WAN Awards 2012 Urban Regeneration za innowacyjne rozwiązanie w Helsingborgu w Szwecji.
Społeczna atmosfera i umiejętność zachęcania mieszkańców.
integracja łączy miasto z centralnym kręgiem wokół tematu kanału, tworząc wiele przestrzeni publicznych, które obsługują schemat, ale także łączą się z kluczowym ruchem wokół witryny ,.
według członków jury WAN.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt H + to jeden z ambitnych projektów planowania i rewitalizacji miast w Szwecji.
Trwający proces ma na celu radykalną transformację południowych części Helsingborgu, łącząc je z morzem za pomocą połączenia niebiesko-zielonego ., wody krajobrazowej.
Centralny rdzeń projektu H + znajduje się w okolicach Bredgatan, byłego sektora przemysłowego, który rozwija się już wraz z obecnością Kampusu Helsingborg i kilku dynamicznych firm.
Obszar ten jest strategicznie zlokalizowany między starym miastem a portem i będzie jednym z pierwszych obszarów podlegających transformacji, będzie służyć jako miejsce testowe.
dla H + w ogóle, ale dostanie również swoją własną tożsamość w miejskiej mozaice H +.
Dzięki uprzejmości Erik Giudice Architekci Obszar ten jest już hostem kampusu uniwersyteckiego w Helsingborgu i kilku dynamicznych firm, ale brakuje mieszkań, usług publicznych i ma słabą przestrzeń publiczną.
Celem jest przekształcenie tego obszaru w mieszaną tkankę miejską, zachowanie ducha przedsiębiorczości i wzmocnienie współpracy między uczelnią a przedsiębiorstwami.
Różna szerokość i głębokość centralnej promenady daje coraz to nowe perspektywy.
Różnice w skali i typologie budynków, łączące stare i nowe, tworzą dynamiczną tkankę miejską z połączeniem kameralnych i bardziej spektakularnych przestrzeni publicznych.
Dzięki uprzejmości Erika Giudice Architekci Wzdłuż kanału podłogi parteru są wykorzystywane do edukacji, kawiarni, restauracji i biura.
Parter istniejących budynków jest przeszklony, aby stworzyć nowe relacje.
Nowe bloki miejskie otwierają się na kanał, który pomaga oddać głębię i bogactwo imprezy.
Katalizatory miejskie w postaci wielofunkcyjnych budynków umieszczane są w strategicznych punktach, które dalej aktywują przestrzeń Kanału.
Dzięki uprzejmości Erika Giudice Architekci Skyline, słońce i eksploatacja Dzięki uprzejmości Erik Giudice Architekci Nowa linia horyzontu Bredgatan staje się dynamicznym dodatkiem do Helsingborg.
Każda struktura i objętość bloku została intensywnie i stopniowo udoskonalona, aby osiągnąć optymalne warunki słoneczne w połączeniu z optymalną eksploatacją.
Położenie wyższych budynków w strategicznej pozycji zostało dokładnie przebadane w celu ustalenia dobrych warunków słonecznych w sąsiedztwie i przestrzeni publicznej, zwłaszcza wzdłuż kanału.
Sala Canal Dzięki uprzejmości Erik Giudice Architekci Pokoje.
Canal.
zmieniająca się szerokość i głębokość w coraz to nowych perspektywach.
Skala budynków jest zróżnicowana, aby stworzyć dynamiczną kombinację kameralnych i bardziej spektakularnych, wielkich przestrzeni publicznych.
Wzdłuż kanału podłogi parterowe służą do edukacji, kawiarni, restauracji i biur.
Katalizatory w postaci wielofunkcyjnych budynków umieszczone są w strategicznych punktach, które dodatkowo aktywują przestrzeń kanałową.
Plany pięter istniejących budynków otwierają się i szkliwiają, tworząc nowe relacje.
Dzielnica otwiera się na kanał, który pomaga oddać głębię i bogactwo imprezy.
Sąsiedztwo Plan projektowy Bloki są zamknięte na zachód, aby chronić przed wiatrem, hałasem i niebezpieczeństwem przed niebezpiecznymi towarami, dziedzińce otwierają się w kierunku kanału, aby zapewnić widoki i kontakt z wodą.
Biura zlokalizowane są w kierunku osi infrastruktury, podczas gdy wyższe budynki mieszkalne są zorientowane w stronę kanału centralnego i osi zielonej.
Akustyka i plan ryzyka Wzdłuż Sjögatan bariera ochronna w postaci wypełnionych ziemią pojemników oddziela lokalną przestrzeń ulicy od niebezpiecznego ruchu.
Pojemniki stanowią bufor ochronny przed zagrożeniami i hałasem, pełniąc jednocześnie rolę dużych donic.
w którym sadzi się drzewa.
Używanie kontenerów w przestrzeni publicznej tworzy połączenie między obszarem Bredgate a istniejącym portem kontenera.
To elastyczne rozwiązanie można łatwo przenieść w dniu, w którym sytuacja się rozwinie, na przykład.
po zakończeniu transportu towarów niebezpiecznych.
Sekcja zielonej architektury 01 W celu poprawy globalnego współczynnika zieleni, zielone dachy i fasady są intensywnie wykorzystywane w połączeniu ze szklarniami, działkami; łącznie tworząc dynamiczny krajobraz dachu, który przyczynia się do lokalnej jakości powietrza i mikroklimatu.
Sekcja osi wiedzy 02 Niebiesko-zielone połączenie jest wzmocnione wzdłużną osią wiedzy.
Umieszczając szkoły i przedszkola wzdłuż kanału centralnego, tworzymy oś wiedzy łączącą się z uniwersytetem.
[patrz też: mrówka goleniów godziny otwarcia, drzwi chowane w ścianę, zbiornik buforowy ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: drzwi chowane w ścianę mrówka goleniów godziny otwarcia zbiornik buforowy