Domki letniskowe z drewna
Architektura wnetrz dla opornych…

Budownictwo i architektura : Varaždin University Students Restaurant i Home Winning Wniosek / SANGRAD Architekci + AVP Arhitekti

Posted in Uncategorized  by admin
September 6th, 2018

Dzięki uprzejmości AVP Arhitekti Celem projektu Varaždin University Student s Restaurant and Home było połączenie nowego budynku z domem starego ucznia z restauracją traktowaną jako osobny pawilon.
Ten zwycięski projekt SANGRAD Architekci + AVP Arhitekti tworzy nowy plac między obydwoma budynkami, który określa główne wejście do istniejącego budynku i nowa objętość restauracji.
Wraz z domem studenta po zachodniej stronie, restauracja ma wizualne połączenie ze wszystkimi trzema budynkami poprzez dostęp do placu, podczas gdy dom studenta na wschód kontynuuje strukturę istniejącego domu tworząc blok.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Podstawowe parametry w tworzeniu nowej urbanistyki pochodzą z istniejącego domu studenckiego.
Restauracja usytuowana jest wzdłuż zachodniej strony działki, a będąc blisko istniejącego historycznego budynku (domu starszego studenta), podejście ustanowiło niezwiązany z nim związek.
Cała zewnętrzna rama bloku jest zamknięta, z wyjątkiem południowo-wschodniego traktu, który otwiera się na zachód, łącząc się z restauracją.
Uczniowska restauracja to prosty, niski, kompaktowy pawilon trapezowy ustawiony na głównym placu w otoczeniu zieleni.
Dzięki uprzejmości AVP Arhitekti Z drugiej strony, nowy dom studenta to duży wolumen, który rośnie na poziomie kaskadowym, zaczynając od poziomu strychu istniejącego domu na zachodzie i podążając za.
C.
kształt, będący najwyższym punktem na północny wschód i stopniowo obniżającym się ponownie w kierunku otwartego końca bloku na południowym zachodzie.
Terasowe wykończenie górnych pięter nowego budynku tworzy specyficzny, wyimaginowany stok, jako metafora pochyłego dachu istniejącego domu, az drugiej strony łączy w sobie słownictwo prostej konstrukcji kompaktowej restauracji.
Dzięki uprzejmości AVP Arhitekti Elektrownia we wschodniej części obiektu ma takie same zasady przestrzenne i formalne jak restauracja i internat studenta: ostry kształt budynku tworzy nieregularność działki.
Dzięki uprzejmości AVP Arhitekti Uniwersytet w Zagrzebiu, nowy projekt Campus Varaždin ma na celu zrównoważone podejście.
Wykorzystując kolektory słoneczne na dachu restauracji, filmy fotowoltaiczne na południowych fasadach wszystkich budynków, ekologiczne materiały lokalne, deszcz i obróbkę odpadów oraz wykorzystanie elektrowni zielonej energii zasilającej cały kampus, kompleks ten będzie funkcjonował na niskoenergetyczne i będzie jednym z pierwszych tego rodzaju w Europie Wschodniej.
Dzięki uprzejmości AVP Arhitekti Architekci: SANGRAD Architekci + AVP Arhitekti Lokalizacja: Varaždin, Chorwacja Zespół: Vedran Pedišić, Mladen Hofmann, Iva Marjančević, Hrvoje Davidovski (architekci SANGRAD), Erick Velasco Farrera (AVP Arhitekti) Współpracownicy: Prof.
Boris Baljkas, Željko Bertić Właściciel / klient: University of Zagreb, Campus Varaždin Status: Competition entry.
1.
nagroda Powierzchnia zabudowy: 14 200 m2
[patrz też: wiatrołap w domu jednorodzinnym, meble pracowniczne, dachówka cementowa cena ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: dachówka cementowa cena działki budowlane wiatrołap w domu jednorodzinnym